Verholine Ky, Puurtajantie 15 H 8, 60100 Seinäjoki   •   Soita 040 511 3784   •   Sähköposti verholine@verholine.fi

Screen-verhot

Energiatalouden sekä asumisviihtyvyyden kannalta, suosittelemme ikkunan ulkopuolelle asennettavia auringonsuojia.Screenverhoilla sekä ulkopuolisilla sälekaihtimilla, heijastetaan auringon valoa ja estetään valon mukanaan tuomaa lämpöenergiaa pääsemästä ikkunoiden sisäpuolelle.Korkea energialuokka ikkunoissa, ilmoittaa lasielementin lämpöeristys arvon. Esimerkiksi argon täytteinen elementi parhaimmalla selektiivi pinnoitteella, on erittäin hyvä eristys ulkoista kylmyyttä vastaan. Jopa siinä määrin, että talvella lasin ulkopinta saattaa jäätyä, kuten peltiseinä. Tämä johtuu siitä, että lasielementti ei läpäise riittävästi lämpöä ulkolasille, vaan kosteus kondensoituu ulkopintaan ja jäätyy.

Tämä on hyvä asia, mutta auringon lämpö siirtyy ensikädessä valon mukana ja heijastava pinnoite lasin pinnassa estää pienen osan siitä.Koska lasista on hyvä nähdä myös ulos ja että siitä tulee myös valoa, joudutaan tekemään kompromissi valon suhteen.

Selektiivipinnoite lasilla toimii kahteen suuntaan, joka tarkoittaa sitä, että sisäpuolisten auringonsuojien ongelmaksi koituu ulospäin suuntautuvaa heijastusta hillitsevä pinnoite lasissa.Sisäpuoliset oikella tavalla valitut auringonsuojaverhot ja kaihtimet tomivat kyllä, mutta eivät yhtä hyvin kuin ulkopuoliset verhot.

Ulkopuoliset auringonsuojaverhot valikoidaan aina rakennuskohtaisesti. Arvioidaan mikä tyyppi verhoista taikka kaihtimista toimii parhaiten kussakin kohteessa. Kotelon väri valitaan yleensä, joko seinän / ikkunan mukaisesti, tai väri valtaan tuomaan kontrastia seinälle.Kangasvalintaan vaikuttavaia asioita värin lisäksi ovat, kohteen vaativuus sekä verhon koko.Kangasvalinta on usein kompromissi, maksimaalisen heijastavuuden ja läpinäkyvyyden välillä.Tiheämpi ja paksumpi kangas heijastaa parhaiten valoa ja energiaa, kun taas sisältä katsottuna, ohuempi kangas isommilla reijillä, peittää vähemmän maisemaa.

 

Ota yhteyttä

Kysy lisää tuotteistamme tai ota muuten yhteyttä ao. lomakkeella.

captcha